Schapen & Lammerenmix

Item No. VD 002 15
0 reviews Write a review
Schapen & Lammerenmix 15 kg is een zeer gevarieerde en smakelijke muesli voor lammeren, ooien en rammen. Schapen zijn herkauwers, wat wil zeggen dat ze steeds een minimum aan ruwvoeder moeten opnemen.  Vruchtbaarheid bevorderen en dracht: Om de vruchtbaarheid te bevorderen, geeft u het dier in de
Zak 15 kg
Price
€ 7,39
price per Zak 15 kg
incl. tax
This product cannot be ordered at the moment.
Description

Schapen & Lammerenmix 15 kg

is een zeer gevarieerde en smakelijke muesli voor lammeren, ooien en rammen. Schapen zijn herkauwers, wat wil zeggen dat ze steeds een minimum aan ruwvoeder moeten opnemen. 

Vruchtbaarheid bevorderen en dracht:
Om de vruchtbaarheid te bevorderen, geeft u het dier in de weide dagelijks 250 tot 500 gram van deze mengeling en dit 1 maand vóór het toelaten van de ram. Na de dekking verstrekt u maximaal 250 gram per dag en dit in functie van het ruwvoederrantsoen. Zorg er echter wel voor dat de ooien de eerste 4 weken na het dekken geen gewicht verliezen om zo de embryonale sterfte in te perken. Ook de laatste 2 maanden van de dracht zijn zeer belangrijk. Ondervoeding in dit stadium leidt tot minder en vooral zwakkere lammeren. Melkziekte en problemen bij het werpen zijn dan weer het gevolg van overvoeding. 

Na het lammeren:
De energie en eiwitbehoeften stijgen na het lammeren. De krachtvoergift dient dan ook verhoogt te worden tot 1 à 1,250 kg per dag en dit gedurende 4 weken. Vooral ooien met twee of meer lammeren dienen extra gevoederd te worden. Om jonge lammeren snel te laten groeien, is het aangewezen om steeds een kleine hoeveelheid krachtvoeder te verstrekken. Ook bij het afmesten van paaslammeren is dit onmisbaar. 

Reviews (0)
There are no reviews yet.
    Loading
    Loading