Prima Hageland Donker
Item No.
OB 289 05
Prima Hageland donker 5 kg zorgt voor een donker grof brood met een vezelige structuur. Broodbakmachine: 500 g Hageland donker, 290 ml lauw water, 5 - 7 g droge gist, 8 - 10 g zout en klontje boter of scheutje olie Traditionele oven: 500 g Hageland donker, 280 ml lauw water, 5 - 7 g droge gist, 8
Description
Prima Hageland donker 5 kg
zorgt voor een donker grof brood met een vezelige structuur.Broodbakmachine: 500 g Hageland donker, 290 ml lauw water, 5 - 7 g droge gist, 8 - 10 g zout en klontje boter of scheutje olie
Traditionele oven: 500 g Hageland donker, 280 ml lauw water, 5 - 7 g droge gist, 8 - 10 g zout en klontje boter of scheutje olie
- Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
- Meng de gist met de bloem, het water en het zout tot een gladde massa.
- Tip: Zorg dat het zout niet in aanraking komt met de gist om te vermijden dat het deeg niet rijst.
- Bol op en laat het deeg +/- 45 min rusten op een warme plaats onder een doek.
- Plaats het deeg in een bakvorm en laat opnieuw ongeveer 30 min rijzen op
- een warme plaats onder een doek.
- Bak het nadien af in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 30 à 40 min.
Attachments
Reviews (0)
There are no reviews yet.