Voer voor oudere paarden: Hippalgo Senior Plus - getest en goedgekeurd

Gedurende een aantal weken hebben een aantal “oudjes” zich zorgvuldig gebogen over onze nieuwe muesli. Na vele smaakproeven en vakkundige ontledingen zijn we tot dit resultaat gekomen! Onze grote dank gaat uit naar deze bereidwillige testers!

Image title

Odessa, 32 jaar, voor en na 6 weken

Door de verbeterde diergeneeskundige zorgen, meer aandacht voor goede zorg en aangepast voer is het steeds meer mogelijk dat paarden de leeftijd van 30 jaar halen. Een paard van 20 jaar wordt al vaak niet meer gezien als een oud. Maar het heeft wel aangepaste zorg en voer nodig. Want samen bij het ouder worden gebeuren er veranderingen in het lichaam van het paard. Sommige paarden krijgen problemen met hun gewicht, andere problemen met hun tanden, maken proppen en verliezen er zelfs. Weer andere paarden krijgen problemen met hun immuniteit en worden sneller ziek of ontwikkelen allergieën. Spieren kunnen verminderen, gewrichten worden stijf en malabsorptie of verminderde werking van de dikke darm kan ontstaan.

Oudere paarden produceren vaak minder speeksel, Hippalgo Senior Plus is hieraan aangepast met makkelijk verteerbare en hoogwaardige grondstoffen. Het kan geweekt worden zodat het een lekkere slobber wordt en makkelijker te kauwen is, maar het weken is niet noodzakelijk,. Vaak is bij deze paarden de werking van de dunne darm niet meer zo goed door onder meer een mindere productie van enzymen die voor de suiker- en zetmeelvertering zorgen. Omwille van deze reden en het vaak voorkomen van metabole problemen zoals PPID bij oudere paarden, is het suiker- en zetmeelgehalte van Hippalgo Senior Plus aangepast. Probiotica wordt toegevoegd om de verminderde darmflora in de dikke darm te ondersteunen. Dit samen met een hoog vezelgehalte en goed verteerbare vezel wordt de darmmotiliteit verbeterd. Vitaminen en organische mineralen zijn aangepast aan de verhoogde behoefte van oudere paarden, waaronder een hoog vitamine E-gehalte om een verhoogde antioxidantenwerking ter bevordering van de weerstand. Het voer bevat ook een hoger eiwitgehalte ten opzichte van een standaard voer, met aminozuren van een hoge kwaliteit. Ook het gehalte aan omega-3-vetzuren is hoog om de immuniteit te ondersteunen.

Ruwvoer is nog steeds het belangrijkste onderdeel in het rantsoen. Oudere paarden hebben vaak ook hier een probleem met de vertering ervan. Ze hebben niet alleen een aangepast krachtvoer nodig maar een ruwvoerverbeteraar zoals Hippalgo Opti-form. Dit ruwvoer met probiotica maakt dat al het andere opgenomen voer van het hele rantsoen beter verteerd wordt.  Het bestaat uit verschillende geselecteerde grassen zoals Timothy, planten, kruiden en levende gistbacteriën die de spijsvertering optimaal ondersteunen/herstellen en is bovendien melassevrij. Door deze verschillende grassen te snijden, te mengen met kruiden en levende gistbacteriën nemen paarden het traag op, wat leidt tot een ideale stofwisseling zonder overbelasting van het spijsverteringsstelsel. Bovendien zorgt de trage opname voor een ontspannen paard in de stal. Vermits het gesneden is, is het voor paarden met tandproblemen makkelijker opneembaar.

Image title

Even samengevat, wat is Hippalgo Senior Plus:

  • Dé muesli voor oudere paarden (>18 jaar), al of niet door gebitsproblemen, spijsverteringsproblemen, … een verminderde conditie hebben en hierdoor een veranderde voerbehoefte nodig is.
  • Kan al of niet geweekt gegeven worden (voor paarden met gebitsproblemen)
  • Vitaminen en organische mineralen aangepast aan oudere paarden, waaronder hoog vitamine E gehalte voor een verhoogde antioxidantenwerking ter bevordering van de weerstand.
  • Gemakkelijk verteerbare en hoogwaardige grondstoffen, hoge kwaliteit aminozuren en eiwitten die nodig zijn voor het behoud van de spieren
  • Verrijkt met probiotica voor een goede darmwerking
  • Hoog vezelgehalte en goed verteerbare vezel voor een goede darmmotiliteit omwille van verminderde ruwvoeropname bij oudere paarden
  • Hoog gehalte aan omega-3-vetzuren als ondersteuning van de immuniteit
  • Aangepast suiker- en zetmeelgehalte (5% en 15%)
  • Hoger eiwitgehalte (15.60%) omwille van de hogere behoefte

Voor vrijblijvend (voedings)advies op maat van uw paard, kan u steeds terecht bij onze voedingsadviesservice
Blijft u graag op de hoogte van al onze tips en adviezen voor paarden? Schrijf u onderaan deze pagina in op de nieuwsbrief of volg ons op: Image title

Loading
Loading