Image title
Natuurlijke Vitamine E voor je paard

Wat is de functie van vitamine E? 

Vitamine E is de belangrijkste vetoplosbare vitamine en anti-oxidant, die een essentiële bijdrage levert aan het verwijderen van vrije radicalen in het lichaam van het paard. Vitamine E vormt een cruciale rol in de spierfunctie en de neuromusculaire gezondheid; zoals bij spier-zenuwaandoeningen als EMND.

Anders dan o.a vitamine A,D, K en C wordt vitamine E door het paard zelf niet aangemaakt. Deze vitamine wordt voornamelijk opgenomen door middel van vers gras. Het gehalte aan vitamine E neemt af naarmate het gras ouder wordt of in gedroogde vorm is.

Een tekort aan vitamine E ontstaat snel bij paarden, met name in de wintermaanden als er geen gras meer voorradig is. Symptomen van  een vitamine E tekort kunnen spiertrilling, spierzwakte-en stijfheid of afbraak zijn. Een aanvulling middels een kwalitatief goed opneembare vitamine E is dan een vereiste. Paarden kunnen hoge niveaus aan vitamine E verwerken, echter plaatsen we hier wel een kanttekening bij omdat het een vetoplosbare vitamine betreft kan overdosering tot schadelijke gevolgen leiden. 

Waarom kiezen voor natuurlijke vitamine E?

De meest aangeboden beschikbare vorm van vitamine E is de synthetische vorm. Dit is een synthetische variant die niet natuuridentiek is. (DL-alfatocoferol). In de natuur is vitamine E een mengsel van verschillende stoffen (o.a. D-alfatocoferol/D-gammatocoferol). Dit natuurlijke mengsel van tocoferolen is de meest werkzame en effectieve vorm van vitamine E , zij zorgen samen met hun synergie voor een vitamine complex die het lichaam van een paard herkent en daardoor goed opneemt. Een natuurlijke vorm van vitamine E wordt beter door het lichaam opgenomen, aangezien het natuur eigen ingrediënten zijn. De kracht van de natuur is nog steeds vele malen groter dan wat kunstmatig gecrëerd wordt.

Onze visie is om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven. Na vele onderzoeken en testen hebben wij een natuurlijke vitamine E ontwikkeld in een smakelijke korrel, zonder vul-, geur-, kleur- of smaakstoffen en toegevoegde suikers. Verrijkt met magnesium en selenomethionine is Hippalgo E-plus een natuurlijk product die vele malen effectiever en beter opneembaar is voor een paard dan de synthetische vitamine E.

Wanneer gebruik je dit supplement?

Te gebruiken bij paarden:
  • Preventief, voornamelijk in de wintermaanden
  • Die arbeid verrichten of hogere prestaties moeten leveren
  • Met spieraandoeningen, zoals oa. Spierbevangenheid, EMND
  • Met spierstijfheid, zwakte of trillingen

Voor vrijblijvend (voedings)advies op maat van uw paard, kan u steeds terecht bij Hippalgo helpt.

Blijft u graag op de hoogte van al onze tips en adviezen voor paarden? Schrijf u onderaan deze pagina in op de nieuwsbrief of volg ons op: Image title
Loading
Loading