De huisvesting van een konijn


Binnen

Voorzie een ruime kooi van minstens 1,20m lang en laat ze dagelijks even vrij rondlopen in huis. Nog beter is een permanente ren zodat ze altijd kunnen rondhuppelen. Let wel op met kabels! Als je jouw konijn(en) enkel in de winter binnenhoudt, mogen deze pas terug in het voorjaar (als de min. temperatuur minstens 10°C is) buiten om ziekte te vermijden.

Image titleBuiten

Voorzie een ruim hok met voldoende loopruimte. Hier geldt de leuze: meer is beter. Enkele andere belangrijke punten: zorgt voor bescherming tegen indringers, voldoende schaduw (en dus bescherming tegen de zon) en zorgt ook voor beschutting tegen wind en regen. Voorzie bijvoorbeeld een plaatje uit plexiglas voor de tralies.

Konijnen kunnen beter tegen de koude dan tegen de warmte. Voorzie daarom in de zomer ook afkoeling. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een marmer blokje waar ze op kunnen liggen of een bevroren fles water (in een handdoek gerold).

Image titleSpeelgoed

Konijnen zijn van nature nieuwsgierige en speelse dieren. Voorzie dus telkens een speeltje en wissel regelmatig af. Enkele voorbeelden; tunnels, bruggetjes, speelballen (eventueel met hooi in), knaagstokjes, ... maar je kan ook zelf speeltjes maken met wc-rolletjes en kartonnen dozen.
Image title

Meer vragen over de huisvesting van een konijn? Of andere vragen? Klik hier en ontdek de contactgegevens van Wim, onze konijnenexpert.Loading
Loading