Luzerne puur

Item No. OG 013 25
Luzerne Puur 10 kg Pure luzerne maar dan enkel de stengels zonder toevoegingsmiddelen. Een waardevolle en smakelijke toevoeging aan het rantsoen, ze bevatten harde vezels/prébiotica waardoor het darmkanaal optimaal gezond blijft en mooie keutels kan produceren.  Luzerne stengels bevatten goede
Zak 10 kg
Price
€ 15,00
price per Zak 10 kg
incl. tax
This product cannot be ordered at the moment.
Description

Luzerne Puur 10 kg


Pure luzerne maar dan enkel de stengels zonder toevoegingsmiddelen.

Een waardevolle en smakelijke toevoeging aan het rantsoen, ze bevatten harde vezels/prébiotica waardoor het darmkanaal optimaal gezond blijft en mooie keutels kan produceren.  Luzerne stengels bevatten goede eiwitten die zorgen voor de essentiële aminozuren, ook het lage suikergehalte speelt vooral in het voordeel van jonge konijnen.  Jonge konijntjes die voor het eerst de omgeving buiten het nest ontdekken zoeken naar voer, luzerne stengels ter beschikking stellen (met mate) is dan ook ideaal om ze meteen aan de vezels te zetten en stimuleert later ook hooiopname. Luzerne stengels mengen met de biks is een verrijking voor de voedster en haar jongen. Luzernestengels zijn zeer voedzaam en nutritioneel goed voor konijnen.  In sommige lectuur wordt er wel verwezen dat luzerne een superfood is maar te veel calcium bevat voor konijnen, deze calcium zit dan vooral in de blaadjes van deze vlinderbloemige plant, deze werden gescheiden van de stengels.


Attachments
Reviews (5)
 • Ruwvoeder
  Mijn konijnen krijgen regelmatig afwisseling in het soort ruwvoeder dat ze krijgen. Met deze luzerne gaat dit makkelijk. Het is makkelijk te voederen zonder veel sleurwerk en ze eten het graag. Ook de cavia's en chinchilla's lusten graag een portie.
 • Topvoer
  Als fokker gebruik ik het al enige tijd onder de rabbybreed door wanneer de voedsters met jongen zitten, de jongen lusten de luzerne wel graag en eten zo nooit teveel biks waardoor plakpoepen worden vermeden.
 • Super
  Super voedzaam en ruikt heerlijk. Konijntjes zijn er dol op. Wel moeilijk uit de zak te halen aangezien het er is in geperst.
 • Kei lekker
  Mijn konijntjes lusten het heel graag . S'morgens krijgen ze een beetje samen met hun hooi .
 • Heel goed
  Mijn konijnen eten niet veel hooi ,maar nu ik deze eronder doe eten ze het wel .
  Loading
  Loading