Hippalgo Pro Lijnzaad

Item No. HA 021 15
Darmtransit en glans: Pro lijnzaad 15 kg is een klein vetrijk donkerbruin zaadje van de vlasplant. De zaadhuid bevat slijmstoffen die in aanwezigheid van water sterk opzwellen. Het slijm heeft een verzachtende werking op het slijmvlies van het maagdarmkanaal doordat het een laagje aanbrengt op de
Zak 15 kg
Price
€ 21,00
price per Zak 15 kg
incl. tax
This product cannot be ordered at the moment.
Description

Darmtransit en glans: Pro lijnzaad 15 kg

is een klein vetrijk donkerbruin zaadje van de vlasplant. De zaadhuid bevat slijmstoffen die in aanwezigheid van water sterk opzwellen. Het slijm heeft een verzachtende werking op het slijmvlies van het maagdarmkanaal doordat het een laagje aanbrengt op de darmwand. Lijnzaad zorgt daarom voor een goede darmwerking, verbetert de spijsvertering, helpt paarden bij het ruien en geeft een mooie glanzende vacht. Van de plantaardige voedermiddelen voor paarden is lijnzaad de rijkste bron van omega-3-vetzuren (ca. 40-60%). Een aanvulling van omega-3-vetzuren is nodig ter bevordering van de balans tussen omega-3 en omega-6-vetzuren. Wanneer deze vetzuren in een goede verhouding aanwezig zijn, heeft dit een positief effect hebben op de huid, de vacht en het immuunsysteem. Lijnzaad kan echter blauwzuur bevatten. Deze stof is giftig maar verdwijnt bij het koken. Daarom moet gewoon lijnzaad steeds voorgekookt worden. Dit moet echter steeds vers gebeuren omdat de combinatie van vocht en temperatuur snel aanleiding geeft tot oxidatie en ranzigheid van de aanwezige vetten.

Hippalgo pro lijnzaad is reeds voorgekookt, gestabiliseerd en gekorreld. Hierdoor kan er geen oxidatie plaatsvinden en blijven alle goede eigenschappen behouden. Bovendien is het zo gemakkelijk toe te dienen.

Gebruik:
Paard: 100 tot 150 gram per dag
Pony: 50 tot 75 gram per dag
Gemengd met voer verstrekken
Reviews (4)
 • Top spul
  Super fijn spul. Ik voer dit in combinatie met de Hippalgo bodybuilder en mijn paard is een stuk gespierder en een stuk meer gaan glanzen door dit spul. Echt een aanrader die niet uit het rantsoen gaat! :-).
 • Fijne korrel, mooi resultaat
  Mijn paard eet de brokjes graag, het zorgt voor een rustige maag en mooie glanzende vacht. Eerst gaf ik lijnzaadolie, maar na de overgang op deze brokjes zie ik duidelijk verschil! Ook bestellen via de website is gemakkelijk en het wordt snel geleverd.
 • Prima lijnzaad
  Handig dat je niet voor hoeft te koken, paard heeft krijgt glanzende vacht en goed voor de spijsvertering
 • Hippalgo pro lijnzaad
  Onze paarden doen het goed erop ,voelen zich happy en hebben een glanzende vacht
  Loading
  Loading