Prima Wit

Art nr. OB 282 05
0 beoordeling(en) Schrijf een beoordeling
Omschrijving
Prima Wit 5 kg  zorgt voor een heerlijk wit brood met een lichtbruine korst. Deze bloem kan ook gebruikt worden voor pizzadeeg en nog zoveel meer! Recept voor broodbakmachine  (1 brood van 500 à 600 g)  Meng 500 g Prima Wit, 8 g verse gist (of 4 g droge gist), 1 klontje boter of scheutje olie, 1 el
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving

Prima Wit 5 kg 

zorgt voor een heerlijk wit brood met een lichtbruine korst. Deze bloem kan ook gebruikt worden voor pizzadeeg en nog zoveel meer!

Recept voor broodbakmachine (1 brood van 500 à 600 g) 
  1. Meng 500 g Prima Wit, 8 g verse gist (of 4 g droge gist), 1 klontje boter of scheutje olie, 1 el suiker, 2 tl zout en 300 ml water. Let wel: gist en zout verdragen elkaar niet. Meng dus eerst het zout door de bloem en voeg de gist als laatste ingrediënt toe. 
  2. Kies vervolgens voor een programma van 2 à 4 uur.
Recept voor traditionele oven (2 broden van 400 g)
  1. Meng 500 g Prima Wit en 8 g zout. Maak een kuiltje in het midden en voeg 10 g margarine of roomboter, 270 ml water en 10 g verse gist (of 5 g droge gist) toe. Kneed vanuit het midden naar buiten tot een soepel deeg tot al het vocht is opgenomen. Het is heel belangrijk om deze volgorde te hanteren omdat gist en zout elkaar niet verdragen.
  2. Verdeel het deeg in twee stukken en vorm een bol door het deeg over het werkblad te rollen als een bal.
  3. Laat 30 minuten rijzen.
  4. Bol het deeg weer op en laat 60 minuten rijzen in een ingevette bakvorm.
  5. Verwarm de oven op 240°C. Verlaag de temperatuur naar 180°C zodra de oven voorverwarmd is en bak het deeg gedurende 25 minuten. 
Beoordeling(en) (0)
Er zijn nog geen beoordelingen.
    Laden
    Laden