Image title

Wat is Hippalgo Zero

  • Vrij van hele granen
  • Laag suiker- (5%) en zetmeelgehalte (7%)
  • Veilige energiewaarde door middel van hoog gehalte aan vetten en oliën
  • Verrijkt met een uniek kruidenmengsel
  • Zeer gevarieerd door middel van natuurlijke ingrediënten (rode biet, zonnepitten, …)
  • Structuurrijk
  • Pre- en probiotica ter ondersteuning van gezonde maag en darmflora
  • Toevoeging van het unieke Cel-Protect ter bescherming tegen oxidatieve stress

Hippalgo Zero is uniek in zijn soort. Het is een muesli die niet alleen natuur-georiënteerd is, maar een zeer uitgebreid grondstoffenpallet bevat. Hele granen worden vervangen door waardevolle grondstoffen zoals rode biet en zonnepitten, luzerne, wortelvlokken, johannesbrood en een specifiek kruiden-groenten-mengsel. Door onder meer deze aanpassing wordt er een uitzonderlijke muesli gecreëerd met een laag suiker- en zetmeelgehalte, hoog vetgehalte en veel structuur. Maar hier houdt het niet op. Pré-  en probiotica stimuleren de darmwerking en helpen de natuurlijke weerstand te versterken. Cel-Protect beschermt lichaamscellen tegen oxidatieve stress. Dit alles is enorm belangrijk om uw paard maximaal gezond te houden. Hippalgo Zero wordt als zeer lekker bevonden waardoor we ook een gelukkig paard krijgen! Hippalgo paardenvoer brengen de natuur terug in de stal en bij  het openen van deze zak komt de geur van de natuur je letterlijk tegemoet!

Paarden met maag- en stofwisselingsproblemen (maagzweren, insulineresistentie, EMS, PPID, laminitis, …) hebben baat aan een voer met een laag suiker- en zetmeelgehalte. Om toch voldoende energie uit het voer te kunnen halen om arbeid te verrichten is een veilige energiebron nodig, namelijk vetten en oliën.  Verder is veel structuur nodig zodat er veel gekauwd wordt ter vorming van speeksel = de natuurlijke buffer van de zure maaginhoud.

Oxidatieve stress is het onevenwicht tussen oxidanten en antioxidanten in het voordeel van de oxidanten. Hierdoor kan er schade in de lichaamscellen ontstaan en zelfs aanleiding geven tot verschillende aandoeningen.  Oxidatieve stress kan bij paarden onder meer optreden wanneer zij langdurig bloot gesteld worden aan stresssituaties, in het bijzonder bij paarden die zware fysieke inspanningen leveren. Wetenschappelijk onderzoek wijst aan dat oxidatieve stress een rol speelt in verschillende belangrijke ziekte zoals laminitis, recurrent airway obstruction (dampigheid), spierpathologieën, zenuwstoornissen en kolieken. Cel-Protect is natuurlijke bron van anti-oxidanten. Het is een mengsel van verschillende fruitpitten en hierdoor rijk aan polyfenolen. Anti-oxidanten gaan oxidanten onschadelijk maken en hierdoor de oxidatieve stress verhinderen.
Laden
Laden