Prima Wit
No. d'article
OB 282 10
Prima Wit 10 kg zorgt voor een heerlijk wit brood met een lichtbruine korst. Deze bloem kan ook gebruikt worden voor pizzadeeg en nog zoveel meer! Broodbakmachine: 500 g Wit, 280 ml lauw water, 5 - 7 g droge gist, 8 - 10 g zout en klontje boter of scheutje olie Traditionele oven: 500 g Wit, 270 ml
Description
Prima Wit 10 kg
zorgt voor een heerlijk wit brood met een lichtbruine korst. Deze bloem kan ook gebruikt worden voor pizzadeeg en nog zoveel meer!Broodbakmachine: 500 g Wit, 280 ml lauw water, 5 - 7 g droge gist, 8 - 10 g zout en klontje boter of scheutje olie
Traditionele oven: 500 g Wit, 270 ml lauw water, 5 - 7 g droge gist, 8 - 10 g zout en klontje boter of scheutje olie
- Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
- Meng de gist met de bloem, het water en het zout tot een gladde massa.
- Tip: Zorg dat het zout niet in aanraking komt met de gist om te vermijden dat het deeg niet rijst.
- Bol op en laat het deeg +/- 45 min rusten op een warme plaats onder een doek.
- Plaats het deeg in een bakvorm en laat opnieuw ongeveer 30 min rijzen op
- een warme plaats onder een doek.
- Bak het nadien af in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 30 à 40 min.
Pièces jointes
Commentaires (2)
-
prima wit meel om brood te bakken
Ik heb voor het eerst met prima wit meel een brood in de brood machine gebakken het lukte en het was zeer goed van smaak. vroeger kocht ik mijn meel bij een andere meel boer en betaalde zelfs iets meer dan din hier. De smaak is dag en nacht verschil. Ik ben zeer te vrede met mijn aankoop bij jullie dinsdag online besteld en donderdag morgen al aan de deur afgeleverd goede service. Doe zo verder
-
bakbloem
Zeer goede allround bloem (brood, pizza, gebak....) om te bakken.