Scharrelplezier

Item No. VK 087 05
0 reviews Write a review
Scharrelplezier 5 kg is een graanmengeling met gedroogde insecten. Doordat deze graanmengeling gedroogde insecten bevat, wordt het scharrelgedrag van de kip bevordert. Het behoort namelijk tot het natuurlijk gedrag van een kip om te scharrelen naar insecten. Daarnaast zijn deze gedroogde insecten
Zak 5 kg
Price
€ 15,00
price per Zak 5 kg
incl. tax
This product cannot be ordered at the moment.
Description

Scharrelplezier 5 kg

is een graanmengeling met gedroogde insecten.

Doordat deze graanmengeling gedroogde insecten bevat, wordt het scharrelgedrag van de kip bevordert. Het behoort namelijk tot het natuurlijk gedrag van een kip om te scharrelen naar insecten. Daarnaast zijn deze gedroogde insecten ook zeer voedzaam.

Naast de gedroogde insecten bevat Scharrelplezier een gevarieerde mengeling van granen en zaden zoals gebroken erwten, zonnepitten, cardi, dari en fel rode Bordeaux mais. Kippen worden aangetrokken door de kleur rood waardoor ze nog meer zullen scharrelen bij het zien van deze mais in hun voer.

Waarom is scharrelen belangrijk voor kippen? Scharrelen is goed voor kippen omdat het hen de mogelijkheid geeft om hun natuurlijke gedrag en instincten uit te oefenen. Zo kunnen ze krabbelen en pikken naar voedsel. Dit zorgt niet alleen voor een fysieke bezigheid maar is ook een mentale stimulatie. Als kippen veel kunnen scharrelen, helpt dit om stress en verveling te verminderen, wat hun algehele welzijn ten goede komt en verenpikken bij soortgenoten tegen gaat.

Kippenliefhebbers zien een sterke verbetering van het pluimendek van hun kippen en ook minder voerverspilling.


Voor?
- legkippen, kalkoenen, eenden en ander pluimvee

Goed voor de kip en de planeet

Naast goed voor de kip is het voeren van insecten ook goed voor de planeet.  Het voer bevat geen soja en alle ingredienten, inclusief de insecten, worden zo lokaal mogelijk gekweekt. De insecten groeien in België en/of Nederland op reststromen en zijn 100% veilig (geen dioxines/PCB’s, zware metalen, insecticides e.d.). 


Reviews (0)
There are no reviews yet.
    Loading
    Loading