Krachtvoer zonder luzerne?
Ontdek Hippalgo Nova-mix

Luzerne is een vlinderbloemige plant die vele voordelen heeft en daarom ook heel vaak in paardenvoer gebruikt wordt. Het bevat een hoog eiwitgehalte, is vezelrijk, calciumrijk en heeft een laag suikergehalte. Het wordt vaak aangeraden bij te magere paarden of ter opwaardering van het ruwvoerrantsoen. Of als extra vezelbron om door het krachtvoer te mengen zodat er meer gekauwd wordt. Hierdoor gaan paarden met een gevoelige maag extra speeksel produceren.

Maar er zijn paarden die een voedselallergie kunnen hebben voor luzerne. Een voedselallergie kan zich uiten in jeuk, bultjes met of zonder jeuk, schilfers, spijsverteringsproblemen, … . Voor een paard met een voedselallergie moet altijd een dierenarts geraadpleegd worden. Het is belangrijk dat achterhaald wordt voor welke stof er een overgevoeligheid is en vervolgens dat voedermiddel vermeden kan worden.

Hippalgo Nova-mix is een voer zonder luzerne, gerst en melasse en dus speciaal ontwikkeld voor paarden die aan deze grondstoffen een overgevoeligheid hebben.


Wat bevat Hippalgo Nova-mix dan wel?

Image title

Nova-mix is een muesli dat in de eerste plaats aangeraden wordt bij eczeemgevoelige paarden. Het is verrijkt met antioxidanten en mineralen die een gunstig effect hebben op de huid en de weerstand verhogen. De grondstoffen die gebruikt worden in Hippalgo Nova-mix zijn: spelt, maisvlokken, johannesbrood, speltdoppen, kortmeelpellets, haverzemelen, koolzaad, sojaolie, gedroogde wortelen, lijnzaad, tarwe en gedroogde bietenpulp.

Voor eczeempaarden is echter ook een totaal aanpak nodig. We denken dan aan insectensprays, bijvoorbeeld Hippalgo walk free en/of eczeemdekens maar ook voorzichtigheid met fructaan in het gras. Om de allergische huidreacties te kalmeren kan er ook Hippalgo anti-eczema spray of cream gebruikt worden. Deze producten zijn samengesteld op basis van etherische oliën en hebben een desinfecterende, wondhelende en jeukwerende werking. De Anti Eczema producten in combinatie met Nova-Mix geven optimale resultaten bij paarden met eczeem.  


Ontdek hier meer over Hippalgo Nova-mix

Ontdek hier het Hippalgo Walk Free gamma

Ontdek hier het Hippalgo Anti-Eczema gamma


Andere vragen of nood aan advies? Stel hier je vragen aan onze voedingsspecialiste. 


Loading
Loading