Kippenvoer: meel of korrel?

Wat eet de kip het liefst of wat geef je haar best? Of het nu meel of korrel is, beide zijn een compleet voer. Ze bevatten zelfde voedingsstoffen die noodzakelijk zijn voor een goede leg en een goede gezondheid. Maar bij een meel zijn alle ingrediënten gemalen en bij een korrel zijn ze samengeperst in korrels. Jonge kippen eten uit gewoonte makkelijker meel dan korrel maar na een aanpassingsperiode is er geen verschil. Met meel wordt meer gemorst door de kippen en kunnen ze ook hun voorkeur uiten en de lekkerste ingrediënten opeten. Bij meel kan er dus wel wat verspilling optreden.

Image title

Het scharrelmeel van Mijten heeft een grove structuur. Hierdoor wordt het scharrelgedrag extra gestimuleerd en geeft het een betere ontwikkeling van de krop. Scharrelmeel bestaat uit mais, sojaschroot, tarwe, tarwezemelengrint, soja-olie, melasse en calciumcarbonaat.

Scharrelkorrel is de variant in korrelvorm. Beide voeders zijn volledige voeders en mogen gegeven worden vanaf de eerste dag van de leg. Scharrelkorrel bestaat uit tarwe, sojaschroot, tarwezemelengrint, gerst, graanvoermeel, calciumcarbonaat, mais, rijstvoermeel, luzerne, melasse, bietmelasse en soja-olie.

Image title

Tot heden was de scharrelkorrel en het scharrelmeel terug te vinden in een papieren verpakking maar deze wordt weldra vervangen door een polyprop verpakking.

Deze nieuwe zak is veel steviger, 100% recycleerbaar en het product is van buitenaf zichtbaar.


Blijft u graag op de hoogte van al onze tips en adviezen voor kippen? Schrijf u onderaan deze pagina in op de nieuwsbrief.

Loading
Loading