Appelazijn helpt hoenders gezond houden

Appelazijn wordt gemaakt van appelsap, dus van het malen van appels of appelresten. Hieraan worden gisten en bacteriën toegevoegd en zo ontstaat er een fermentatie of gistingsproces. De suikers van het appelsap worden omgezet in alcohol. Er ontstaat een soort appelcider. In een tweede fermentatie of gisting wordt alcohol omgezet in zuur door azijnzuurvormende bacteriën en zo ontstaat appelazijn.

Een kuur met appelazijn levert een goede bijdrage aan de gezondheid en vitaliteit van de hoenders. Het bevat talloze vitaminen zoals vitamine E & C, B1, B2, en B6, talrijke mineralen zoals ijzer, kalium, calcium en magnesium, spoorelementen, enzymen en anti-oxidanten. Hierdoor geeft een kuur met appelazijn het immuunsysteem van het dier een flinke boost. Allerlei bacteriën en virale infecties kunnen hierdoor sneller en efficiënter aangepakt worden door het lichaamseigen afweersysteem. Verder zuivert het de bloeddoorstroming, wordt de afvoer van afvalstoffen bevordert en zorgt het voor een evenwichtige darmflora.Appelazijn voor kippen en ander pluimveeMijten appelazijn is verkrijgbaar in flessen van 1 liter. Appelazijn voegt men best toe aan het drinkwater. Een bijkomend voordeel is dat het water niet of minder snel bevriest. De dosis bedraagt 1 eetlepel pet liter water gedurende 3 dagen. Dit wordt best om de 2 weken herhaald. De winterperiode is zeker een geschikt moment om dit product aan te wenden en zo het lichaam van de kippen te versterken.

Blijft u graag op de hoogte van al onze tips en adviezen voor kippen? Schrijf u onderaan deze pagina in op de nieuwsbrief.


Loading
Loading