Ruwvoerscan

Art nr. HA 001 02
0 beoordeling(en) Schrijf een beoordeling
Omschrijving
Hippalgo Helpt Ruwvoer Scan Waarom een Ruwvoer Scan? Een paard is van nature een ruwvoereter en dit betekent dat het grootste deel van zijn rantsoen, ongeveer ¾ ervan, dient te bestaan uit kwalitatieve ruwvoeders. Daarmee is ruwvoer het belangrijkste element in het rantsoen van het paard. Een
Stuks
Prijs
€ 107,35
prijs per Stuks
incl. BTW
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
Hippalgo Helpt Ruwvoer Scan

Waarom een Ruwvoer Scan?
Een paard is van nature een ruwvoereter en dit betekent dat het grootste deel van zijn rantsoen, ongeveer ¾ ervan, dient te bestaan uit kwalitatieve ruwvoeders. Daarmee is ruwvoer het belangrijkste element in het rantsoen van het paard. Een evenwichtig rantsoen bestaat dus uit 25% krachtvoer + 75% ruwvoer. Het beste ruwvoer voor paarden is hooi. Dit heeft bij voorkeur een laag eiwit gehalte en bevat veel structuur zodat de darmen lange tijd prikkeling krijgen. Overige ruwvoeders zoals voordroog en gras kunnen ook gegeven worden. Ook hiervoor geldt dat deze sterk kunnen wisselen in kwaliteit wat nadelige gevolgen kan hebben voor jouw paard.
Om te controleren of het ruwvoer van goede kwaliteit is kan een Ruwvoer Scan uitkomst bieden. Met een Ruwvoer Scan worden onder andere vocht, ruw eiwit, ruw vet, ruwe celstof, ruw as, zetmeel en suiker bepaald. Aan de hand van de uitslag van de Ruwvoer Scan ontvang je de analyse van het ruwvoer en een uitgebreid voedingsadvies.

Hoe werkt het?
Wanneer je de Hippalgo Helpt Ruwvoer Scan aanschaft, bijvoorbeeld in de Mijten webshop, ontvang je binnen drie werkdagen een doosje thuisgestuurd met daarin een plastic zakje met sticker, handleiding en retourenvelop.
Ga als volgt te werk om het staal van het ruwvoer te versturen:
  • Vul de Hippalgo Helpt Ruwvoer Scan sticker in met de gevraagde gegevens.
  • Vul het plastic zakje met 200 gram ruwvoer voor analyse. Sluit het zakje goed af met de afsluitstrip van het zakje en steek het zakje in de retourenvelop;
  • Gebruik 3 (België) of 6 (Nederland) postzegels en stuur deze per post naar ons toe. Het adres is reeds aangebracht op de retourenvelop.
Na maximaal 10 werkdagen ontvang je de analyse inclusief uitgebreid voedingsadvies in je mailbox.
Beoordeling(en) (0)
Er zijn nog geen beoordelingen.
    Aan het laden
    Aan het laden