Strooibuffet
Zak 20 kg
€ 17,00
€ 11,55
Rabby Breed
Zak 20 kg
€ 15,80
€ 25,00
  • Sinds 1938
  • 100% natuurlijk
  • 100% kwaliteit
  • Uitgebreid assortiment

Mijten Diervoeders

Op zoek naar kwalitatieve en natuurgeoriënteerde dierenvoeding, verzorgingsproducten, supplementen of strooisels. Ga naar een van onze verkooppunten of bestel via onze webshop

Verzendkosten                                    HIppalgo Helpt
Levering 

Retouren & Service
Betaling       
Image titleImage titleImage titleImage titleImage title

Mijten is sinds 1938 producent van een uitgebreid assortiment kwalitatieve en natuurgeoriënteerde dierenvoeding zoals paardenvoerkippenvoer vogelvoerschapenvoer, konijnenvoerrundveevoer en nog zoveel meer!

Elk voer bestaat uit natuurgeoriënteerde en kwalitatieve voedingsstoffen. Zo worden er geen kunstmatige of chemische kleur-, geur- of bewaarstoffen toegevoegd aan onze voeders. Zuivere en plantaardige grondstoffen staan bij ons centraal in het ontwikkelen van een complete voeding met gezonde en sterke dieren als gevolg.

Paardenvoer: wat eten paarden?


Het rantsoen of eten van een paard bestaat uit een deel ruwvoer en een deel krachtvoer.

Er zijn diverse ruwvoeders zoals hooi, voordroog, kuil en vers gras. Het beste ruwvoer voor een paard is kwalitatief hooi, 100% stofvrij en een droog product zoals Opti-pack Hooi Verpakt

Het krachtvoer kan bestaan uit een paardenmuesli of paardenbrokken ook wel paardenbiks genoemd. Er zijn verschillen tussen paardenmuesli en paardenbrokken.  Muesli zorgt voor meer kauwbewegingen en dus voor een betere speekselaanmaak, minder prikkelingen van de darmen en dus een betere spijsvertering, is smakelijker, is een volledige (kracht)voer, heeft meer volume, bevat minder melasse en u ziet wat u voert. 

Gezondheid van je paard


Er is vaak een relatie tussen de voeding van het paard en diverse voorkomende aandoeningen bij paarden zoals hoefbevangenheidmaagzweer en zomereczeem. Een goed voermanagement kan veel van deze aandoeningen voorkomen en/of verminderen. 

Mijten paardenvoeders, de kracht van een paard schuilt in zijn voeding. Puur de paardenkracht uit de natuur en breng de natuur in de stal! Dat was het doel bij de ontwikkeling van ons gamma paardenvoeders. Een paard voelt zich beter bij een goed uitgebalanceerde voeding. Dat wil zeggen: bij een paardenvoeding die zeer nauw aanleunt bij datgene vanuit zijn natuurlijk milieu. Voeders van verkeerde, niet evenwichtige samenstellingen hebben directe gevolgen op de gezondheid en prestaties van uw paard. Daarom moet elke voeding volledig uitgebalanceerd zijn. Ver doorgedreven onderzoek en ontwikkeling, gesteund op meer dan zeventig jaar ervaring, hebben geleid tot een unieke samenstelling die meer dan uitnodigend is voor uw paard. Een eetfestijn om van te smullen, dat tevens rijk is aan voedingselementen, mineralen, vitamines en sporenelementen. Kortom, een volledig voeder dat alles bevat om uw paard innerlijk tevreden te maken. 

Al onze grondstoffen worden met de grootste nauwkeurigheid geselecteerd en volgens een eigen ontwikkeld fabricatieproces geproduceerd. Hierbij besteden wij bijzonder veel aandacht aan de waardevolle afwerking van onze paardenvoeders. Alleen op die manier kunnen wij de natuurlijke voedingselementen maximaal benutten.

Door zijn rijke en veelzijdige samenstelling bekomen wij paardeneten met een uitzonderlijk hoge opneembaarheid van alle essentiële voedingstoffen. Dit zorgt voor een minimale belasting van het spijsverteringstelsel van het paard. Verder vermijden wij chemische of technische toevoegingen van bewaarmiddelen en geur- of kleurstoffen.


Advies voor paardenliefhebbers

Handige tips en tricks ontdekken voor bijvoorbeeld paardenvoer, nerveuze paarden, magere paarden, zomereczeem en nog zoveel meer? Ontdek hier al onze artikels. 

Insecten bij paarden
Zomereczeem bij paarden
Hittestress bij paarden
Paardenvoer voor, tijdens en na een wedstrijd
Overige artikels

Populaire Producten

Hippalgo E-plus
Em. 3 kg
€ 32,50
Vivo Groei
Zak 20 kg
€ 11,35
Varkensmuesli
Zak 12,5kg
€ 13,60
Hippalgo Zero
Zak 20 kg
€ 27,00
Aan het laden
Aan het laden