Spieropbouw bij paarden - Hippalgo Body Builder

Hippalgo Body Builder voor spieropbouw bij paarden

“Paarden trainen tot topatleten zodat ze krachtige en uitmuntende prestaties kunnen leveren”, dat is het doel van iedere ruiter en trainer. Eenvoudig is het echter niet. Dagelijkse training op zich is onvoldoende om tot een toename van het spiervolume te komen. Hierbij hoort correcte ondersteuning met een juiste rantsoen van aangepast krachtvoer.

Zonder goede opname van de voedingsstoffen, zal de spieropbouw traag verlopen of is er zelfs helemaal geen spieropbouw. Zo zullen slechte eters, paarden in herstel na een langdurige blessure, jonge paarden tijdens de eerste trainingen en paarden die gevoelig aan stress zijn, enz moeilijker de intense trainingen kunnen verdragen met gewichtsverlies als gevolg. Vaak zullen ruiters en trainers in dat geval het rantsoen verhogen, zonder gewenst resultaat…

Daarom ontwikkelde Mijten een nieuw supplement: Hippalgo Body Builder.
Dit supplement bestaat voornamelijk uit rijstzemelen en levert aan paarden de juiste bouwstoffen om de spieropbouw te ondersteunen, zonder dat de paarden te “fris” worden. Hippalgo Body Builder bevat rijstzemelen, een zeer hoogwaardige grondstof die ontstaat tijdens de generatie van witte rijst voor humane consumptie. Het is bron van essentiële aminozuren, essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen.

Er zijn twee belangrijke voordelen die rijstzemelen aan het rantsoen van een paard toevoegen. Het eerste is de aanwezigheid van gamma-oryzanol. Deze stof verbetert de spieropbouw, vermindert spierpijn na zware training, heeft een ontstekingsremmende werking en zorgt voor een betere stemming bij het paard. Het tweede voordeel is het hoge vetpercentage. Vetten zijn een belangrijke en veilige energiebron voor sportpaarden, zeker voor de paarden die moeilijkheden hebben met de zetmeelvertering zoals insulineresistente paarden, paarden die gevoelig zijn voor spierstijfheid, tying up, enz.. Deze paarden hebben voordeel om de grote hoeveelheid aan energie die nodig is om arbeid te leveren, te halen uit vetten. Ook voor paarden die lange beheersbare inspanningen moeten leveren (endurance wedstrijden, lange wandelingen, …) hebben baat aan een krachtvoer met een aangepast vetpercentage.

Hippalgo Body Builder kan als supplement aan het krachtvoer toegevoegd worden voor sportpaarden die intensieve arbeid moeten verrichten of voor jonge paarden die pas in training komen. Het is ook een aanrader om aan het rantsoen voor recreatiepaarden toe te voegen die enkel ruwvoer gevoederd krijgen.

Hieronder een "voor" en "na" van een paard dat gedurende 1 maand Hippalgo Body Builder kreeg:
Spieropbouw bij paarden - Hippalgo Body Builder
Let wel: Mijten Dressuur Plus, Herba-mix en Sport mix super is thans verrijkt met deze fantastische grondstof waardoor deze muesli’s een ideale sportvoeding zijn.

Voor vrijblijvend voedingsadvies op maat van uw paard, kan u steeds terecht bij onze voedingsadviesservice

Blijft u graag op de hoogte van al onze tips en adviezen voor paarden? Schrijf u onderaan deze pagina in op de nieuwsbrief of volg ons op: Image title

Aan het laden
Aan het laden