Insecten bij paarden: enkele tips en tricks

In de zomer is er aan vliegen en dazen geen gebrek. Om het uw paard zo comfortabel mogelijk te maken,  hebben we een lijstje samengesteld met nuttige tips.

Insecten bij paarden: Vividerm Walk Free spray

Vividerm Walk Free spray
Deze vliegen- en dazenprays zijn vervaardigd uit natuurlijke, etherische oliën. Het voordeel hiervan is dat het snel in de huid dringt wat leidt tot een langdurige en zodus een optimale werking. Tevens wanneer de paarden zweten door een inspanning blijft Fly stop werken.

Overige Walk Free producten


  • Roller: handig meeneemformaat voor zowel het paard als de ruiter
  • Extreme: zorgt voor een nog intensievere werking en een extra hoge concentratie op basis van look
  • Citronella: hoge concentratie met aangename citronella geur
Dazenval
Dit bestaat uit een grote zwarte bal die door de zon verwarmd wordt en door de wind langzaam heen en weer beweegt, net zoals een grazend dier. Voor de dazen lijkt dit een heel aanlokkelijk prooi. Wanneer de daas echter op de bal landt, ontdekt ze het bedrog en zal ze omhoog wegvliegen en zo uiteindelijk in de vangbeker terechtkomen.

Knoflookpoeder
Hippalgo Knoflookpoeder heeft algemene gezondheidsbevorderende eigenschappen en werkt insectwerend vermits het de lichaamsgeur van de paarden beïnvloedt. Knoflookpoeder van Mijten bestaat uit een fijne granulé en hiervan kunnen dagelijks 2 soeplepels onder het voer gemengd worden. Pony’s halve dosering.

Vliegendekens, maskers, …
Vliegendekens zijn zeer dunne dekens voor paarden die zeer gevoelig zijn aan vliegen. Ze kunnen dit zowel in de stal als op de weide aanhouden.

Schutstal
Dit zorgt niet alleen voor schaduw in de zomer en een schuilplaats voor de regen maar ook dazen komen liever niet binnen. Een schutstal mag u zonder vergunning bouwen in de weide als hij niet groter is dan 20 m², minstens 1 open zijde heeft en niet hoger is dan 3 m.

Voor vrijblijvend (voedings)advies op maat van uw paard, kan u steeds terecht bij onze voedingsadviesservice

Blijft u graag op de hoogte van al onze tips en adviezen voor paarden? Schrijf u onderaan deze pagina in op de nieuwsbrief of volg ons op: Image title

Chargement en cours
Chargement en cours