Scharrelplezier

No. d'article VK 087 05
Scharrelplezier 5 kg is een graanmengeling met gedroogde insecten. Doordat deze graanmengeling gedroogde insecten bevat, wordt het scharrelgedrag van de kip bevordert. Het behoort namelijk tot het natuurlijk gedrag van een kip om te scharrelen naar insecten. Daarnaast zijn deze gedroogde insecten
Zak 5 kg
Prix
€ 15,00
prix par Zak 5 kg
Taxes incl.
Ce produit ne peut être commandé en ce moment.
Description

Scharrelplezier 5 kg

is een graanmengeling met gedroogde insecten.

Doordat deze graanmengeling gedroogde insecten bevat, wordt het scharrelgedrag van de kip bevordert. Het behoort namelijk tot het natuurlijk gedrag van een kip om te scharrelen naar insecten. Daarnaast zijn deze gedroogde insecten ook zeer voedzaam.

Naast de gedroogde insecten bevat Scharrelplezier een gevarieerde mengeling van granen en zaden zoals gebroken erwten, zonnepitten, cardi, dari en fel rode Bordeaux mais. Kippen worden aangetrokken door de kleur rood waardoor ze nog meer zullen scharrelen bij het zien van deze mais in hun voer.

Waarom is scharrelen belangrijk voor kippen? Scharrelen is goed voor kippen omdat het hen de mogelijkheid geeft om hun natuurlijke gedrag en instincten uit te oefenen. Zo kunnen ze krabbelen en pikken naar voedsel. Dit zorgt niet alleen voor een fysieke bezigheid maar is ook een mentale stimulatie. Als kippen veel kunnen scharrelen, helpt dit om stress en verveling te verminderen, wat hun algehele welzijn ten goede komt en verenpikken bij soortgenoten tegen gaat.

Kippenliefhebbers zien een sterke verbetering van het pluimendek van hun kippen en ook minder voerverspilling.


Voor?
- legkippen, kalkoenen, eenden en ander pluimvee

Goed voor de kip en de planeet

Naast goed voor de kip is het voeren van insecten ook goed voor de planeet.  Het voer bevat geen soja en alle ingredienten, inclusief de insecten, worden zo lokaal mogelijk gekweekt. De insecten groeien in België en/of Nederland op reststromen en zijn 100% veilig (geen dioxines/PCB’s, zware metalen, insecticides e.d.). 


Commentaires (10)
 • Smakelijk voer
  Volgens mijn stel kippen heel smakelijk voer. Als ik er mee aan kom lopen komen ze direct aan gerend. Vooral de gedroogde insecten zijn hier favoriet en daarna wordt de rest opgegeten. Dikke aanrader dus !
 • Ze zijn dol op
  Wanneer ik met de scharrelmix aan kom, rennen ze met een noodgang naar het gaas. Ze vinden vooral de insecten erg lekker, die gaan er als eerste tussen uit. Ook de rest gaat volledig op, snoeperds zijn het maar wel gezond!
 • De kippen vinden het erg lekker
  De kipjes vinden het heerlijk! Elke keer dat ik het ze geef hebben ze het binnen no time op.
 • Ze lopen er als kippen achterna
  Strooi het in hun verblijf of laat uit je hand eten, ze vinden het heerlijk en pikken er op los. Je kan ook ze ermee tam maken door ze uit je hand te laten eten deze strooigoed
 • Smakelijke mix
  Mijn kippen vinden de mix lekker. Wanneer ik een handvol in hun ren strooi, pikken ze het genoeglijk op. De mix ziet er gevarieerd uit. Er zitten ook wat meelwormen en larven in. Van mij hadden die wel wat meer in de mix gemogen. Of juist niet zodat je het er zelf los bij kunt geven.
 • Lekkere extra
  Mijn chikkies mochten dit product uit proberen. Naast hun normale voer kregen zij dit erbij als extra, gooide elkedag een pannetje in hun hok als lekker extra zodat ze echt moesten scharrelen, en ze vonden het heerlijk! Echt voor herhaling vatbaar. Mijn chikkies zijn ondertussen op leeftijd en dus met hun welverdiende pensioen, dan kunnen ze wel wat extra's gebruiken en de gedroogde insecten die er door heen zaten geven net de extra eiwiten die ze nodig hebben.
 • Kipjes vinden het heerlijk
  Onze kipjes hebben dit voer mogen testen. Nou ik kan zeggen dat dit heel goed in de smaak valt. Ze vinden het heel erg lekker. Veel variatie. En ook goed te eten voor de kleine kipjes! Heel geslaagd dus
 • kippenvoer van mijten
  het voer uit mogen testen en de kippen vonden het heerlijk. goed product niks mis mee.
 • Smakelijk voer voor kippen
  De kippen vinden dit voer heerlijk! Veel verschillende soorten granen en gedroogde insecten in het voer, ze genieten hier wel van.
 • De kippen zijn er gek op
  De kipjes weten niet hoe snel ze moeten komen als ik met de zak rammel. Ze vinden het heerlijk en gedijen er goed op.
  Chargement en cours
  Chargement en cours