Prima Nia
No. d'article
OB 371 01
Prima Nia 1,5 kg is ideaal voor de bereiding van een donker meergranenbrood, wat bovendien ook licht verteerbaar is. Broodbakmachine: 500 g Nia, 290 ml lauw water, 5 - 7 g droge gist, 8 - 10 g zout en klontje boter of scheutje olie Traditionele oven: 500 g Nia, 280 ml lauw water, 5 - 7 g droge
Description
Prima Nia 1,5 kg
is ideaal voor de bereiding van een donker meergranenbrood, wat bovendien ook licht verteerbaar is.Broodbakmachine: 500 g Nia, 290 ml lauw water, 5 - 7 g droge gist, 8 - 10 g zout en klontje boter of scheutje olie
Traditionele oven: 500 g Nia, 280 ml lauw water, 5 - 7 g droge gist, 8 - 10 g zout en klontje boter of scheutje olie
- Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
- Meng de gist met de bloem, het water en het zout tot een gladde massa.
- Tip: Zorg dat het zout niet in aanraking komt met de gist om te vermijden dat het deeg niet rijst.
- Bol op en laat het deeg +/- 45 min rusten op een warme plaats onder een doek.
- Plaats het deeg in een bakvorm en laat opnieuw ongeveer 30 min rijzen op
- een warme plaats onder een doek.
- Bak het nadien af in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 30 à 40 min.
Commentaires (0)
Il n'ya pas de commentaires pour le moment.