Image title

De voeding van een konijn bestaat uit 3 pijlers


1. Hooi

Een konijn is een herbivoor en moet dus onbeperkt hooi ter beschikking hebben. Het zorgt voor een gelijkmatige slijtage van het gebit, wat noodzakelijk is omdat de tanden van een konijn gemiddeld 2 mm per week groeien én het is belangrijk voor de spijsvertering.

Het is aan te raden om af en toe van hooi te wisselen. Gebruik bijvoorbeeld al eens hooi met kruiden, timothy, gedroogde wortelstukjes of goudsbloem.

2. Korrels of muesli

Deze korrels of muesli zorgen voor alle andere voedingsstoffen die een konijn nodig heeft, maar die niet aanwezig zijn in hooi, kruiden en groenten.

Rabby Breed
is een smakelijke korrel met enkel natuurlijke ingrediënten voor zogende en drachtige voedsters en jongen tot 6 maand. Ontdek hier meer over Rabby Breed.

Rabby Balance
is een smakelijke korrel van natuurlijke ingrediënten voor alle konijnenrassen vanaf 6 maand. Ontdek hier meer over Rabby Balance.

Rabby Mix
is een smakelijke muesli van natuurlijke ingrediënten voor alle konijnenrassen vanaf 6 maand. Deze mengeling van onder andere johannesbrood, zonnepitten, granen en groenten zorgt voor de nodige variatie in het rantsoen. Ontdek hier meer over Rabby Mix.

3. Kleine extraatjes

Konijnen genieten graag van kleine extraatjes zoals groenten, kruiden of fruit. Let wel op dat het geen of niet veel toegevoegde suikers en kleurstoffen bevat. Ook takjes van wilg of hazelaar zijn goed voor de gezondheid en gaan verveling tegen.

Welke verse groenten, kruiden en fruit zijn goed voor een konijn?*
Image title*Spoel af om pesticiden te vermijden. Voederen in beperkte mate, afwisselend en opbouwend.

Meer vragen over de voeding van een konijn? Of andere vragen? Klik hier en ontdek de contactgegevens van Wim, onze konijnenexpert.Chargement en cours
Chargement en cours