Konijn zindelijk maken en hygiëne


Strooisel

Er zijn verschillende soorten bodembedekking beschikbaar; houtkrullen, stro, hennepstrooisel, ... . Welke kies je dan? Dat is voornamelijk een persoonlijke keuze, als het maar stofvrij is. Hennepstrooisel absorbeert meer dan houtkrullen. Stro is zeer geschikt in de winter als “extra” bodembedekking zodat konijnen hier een warm nestje in kunnen maken.

Image title

Zindelijk maken

Een konijn zindelijk maken is niet zo moeilijk. Stap één: voorzie een toiletje en vul dit met strooisel. Let er wel op dat je een ander strooisel gebruikt als in het hok zodat het konijn een onderscheid kan maken. Gebruik geen kattenbakvulling want dit kleeft aan de pootjes en komt bij het wassen terecht in het darmstelsel met verstopping tot gevolg.

Stap twee: leg alle keutels en natte plekjes in dit toilet. Het konijn zoekt deze plekjes telkens op om opnieuw zijn behoefte te doen en zal zo na een tijdje zijn behoefte in het toilet doen.

Hok/kooi en toebehoren reinigen

Maak het hok minstens één keer per week volledig schoon en bestrooi de bodem met Rabby Hygienic Pow(d)er. Dit is een natuurlijk poeder dat een frisse geur geeft, vocht en ammoniak bindt en zo de bodem droog houdt. In de zomer is het aangeraden om de uitwerpselen dagelijks te verwijderen. Eet- en drinkgerei moet ook regelmatig gereinigd worden en zorg dagelijks voor vers water.

Meer vragen over dit onderwerp? Of andere vragen? Klik hier en ontdek de contactgegevens van Wim, onze konijnenexpert.Chargement en cours
Chargement en cours