Image title

De voeding van een cavia bestaat uit 3 pijlers


1. Hooi

Een cavia is een herbivoor en moet dus onbeperkt hooi ter beschikking hebben. Het zorgt voor een gelijkmatige slijtage van het gebit, wat noodzakelijk is omdat de tanden van een cavia gemiddeld 2 mm per week groeien én het is belangrijk voor de spijsvertering.

Het is aan te raden om af en toe van hooi te wisselen. Gebruik bijvoorbeeld al eens hooi met kruiden, timothy, gedroogde wortelstukjes of goudsbloem.

2. Korrels of muesli

Deze korrels of muesli zorgen voor alle andere voedingsstoffen die een cavia nodig heeft, maar die niet aanwezig zijn in hooi, kruiden en groenten.

Chiko Cavia Croc
is een smakelijke korrel met enkel natuurlijke ingrediënten voor cavia's van alle leeftijden. Ontdek hier meer over Chiko Cavia Croc.

Chiko Cavia Mix
is een smakelijke muesli van natuurlijke ingrediënten waaronder johannesbrood, zonnepitten, granen en gedroogde groenten. Ontdek hier meer over Chiko Cavia Mix. 

3. Kleine extraatjes

Cavia's genieten graag van kleine extraatjes zoals groenten, kruiden of fruit. Fruit kan je bijvoorbeeld sinaasappel of mandarijn voorzien omwille van het vitamine C gehalte. Vermijdt zuurdere soorten zoals citroen of limoen. 

Welke verse groenten, kruiden en fruit zijn goed voor een cavia?*
Image title*Spoel af om pesticiden te vermijden. Voederen in beperkte mate, afwisselend en opbouwend.


Meer vragen hierover? Of andere vragen? 

Klik hier en ontdek de contactgegevens van Wim, onze knaagdierenexpert.


Chargement en cours
Chargement en cours