Image title

Hippalgo Body Builder for muscle building

We are convinced of the effectiveness of Hippalgo Body Builder and we are very proud that this product has won the Horses Product of the year 2017 election in the supplements category. Hippalgo Body Builder has not just received this title. It is definitely a top product for horses that need support for muscle building. It's endorsed by the many reactions we have received about this product and what we experienced ourselves with horses that have tested Hippalgo Body Builder.


Zonder goede opname van voedingsstoffen zal spieropbouw traag verlopen of zelf helemaal niet toenemen. Zo zullen slechte eters, paarden in herstel na een langdurige blessure, jonge paarden tijdens de eerste trainingen, paarden die gevoelig aan stress zijn, ... moeilijker de intense trainingen kunnen verdragen met gewichtsverlies als gevolg. Vaak zullen ruiters en trainers in dat geval het rantsoen verhogen, zonder gewenst resultaat.

Voor degene die Hippalgo Body Builder nog niet kennen, vertellen we graag dat dit supplement voornamelijk bestaat uit rijstzemelen en de juiste bouwstoffen levert aan paarden om spieropbouw te ondersteunen, zonder dat deze paarden te “fris” worden.

Rijstzemelen zijn een zeer hoogwaardige grondstof die ontstaat tijdens de generatie van witte rijst voor humane consumptie. Het is een bron van essentiële aminozuren, essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen.

Er zijn twee belangrijkGamma-oryzanole voordelen die rijstzemelen aan het rantsoen van een paard toevoegen. Het eerste is de aanwezigheid van gamma-oryzanol (zie samenstelling in afbeelding). Deze stof verbetert de spieropbouw, vermindert spierpijn na zware training, heeft een ontstekingsremmende werking en zorgt voor een betere stemming bij het paard.

Het tweede voordeel is het hoge vetpercentage. Vetten zijn een belangrijke en veilige energiebron voor sportpaarden, zeker voor de paarden die moeilijkheden hebben met de zetmeelvertering zoals insulineresistente paarden, paarden die gevoelig zijn voor spierstijfheid, tying up, ... . Deze paarden hebben er baat bij om de grote hoeveelheid aan energie, die nodig is om arbeid te leveren, uit vetten te halen. Ook paarden die lange beheersbare inspanningen moeten leveren (endurance wedstrijden, lange wandelingen, …) hebben baat bij een krachtvoer met een aangepast vetpercentage.


Hippalgo Body Builder mag dagelijks aan het krachtvoer toegevoegd worden met een hoeveelheid van 300 à 500 gram, afhankelijk van de grootte van het paard. Eigenaars van onze “testers” merkten een beduidend verschil op na enkele weken, tot een groot verschil na twee maanden.

Het verImage titleschil dat door de eigenaars werd waargenomen, had vooral betrekking tot een volumetoename van de spieren op rug en achterhand (zie voorbeelden links). Deze volumetoename was afhankelijk van de intensiteit van de training die de testers ondergingen. De eigenaars ondervinden ook een paard met minder spierstijfheid en minder spierverzuring na arbeid. Dit is voornamelijk te wijten aan gamma-oryzanol, dat spierschade, ontstaan door arbeid, vermindert.  De paarden, en ook de eigenaars, ervaren dit in een soepeler gebruik van de spieren. Deze paarden vertoonde ook een beter uithoudingsvermogen. Gamma-oryzanol vermindert spiervermoeidheid en verbetert het herstel van de hartslag na het verrichten van arbeid. Ook bij insulineresistente paarden werden de resultaten van Hippalgo Body Builder als zeer positief ervaren.


Hippalgo Body Builder kan als supplement aan het krachtvoer toegevoegd worden voor sportpaarden die intensieve arbeid moeten verrichten of voor jonge paarden die pas in training komen. Het is ook een aanrader om aan het rantsoen voor recreatiepaarden toe te voegen die enkel ruwvoer krijgen en aan te magere paarden omwille van het vetgehalte om gewichtstoename te bevorderen. Voor meer info of vragen, vul hier het contactformulier in. 

Voor vrijblijvend voedingsadvies op maat van uw paard, kan u steeds terecht bij onze voedingsadviesservice

Blijft u graag op de hoogte van al onze tips en adviezen voor paarden? Schrijf u onderaan deze pagina in op de nieuwsbrief of volg ons op: Image title
Chargement en cours
Chargement en cours