Opti-Form als wondermiddel tegen koliek, diarree, vermagering, maagzweren, … . bij paarden. 

Problemen in de darmen van jouw paard?
Het rantsoen van een paard in de winter verschilt sterk van dit van het voorjaar en in de zomer. Voor de paarden wordt het groene gras hooi. Niet alleen de samenstelling en de voedingswaarde van beiden verschillen enorm, maar ook de vertering verloopt heel verschillend.

Gras is rijk aan eiwitten en energie maar arm aan structuur, bevat veel vocht en verteert bijzonder gemakkelijk. Het verteren van gras vergt van de darmen weinig activiteit. Hooi of voordroog bevat daarentegen veel structuur. Deze structuur dient eerst opengebroken te worden vooraleer de voedingsstoffen (bouwstoffen en energie) beschikbaar zijn voor het lichaam. Je kan dit vergelijken met een blik wortelen. Je moet het blik eerst openmaken vooraleer je aan de wortelen kan. Anders heb je aan dit blik niets. Deze taak is weggelegd voor de bacteriën die in de dikke darm aanwezig zijn. Zij breken als het ware de structuur van het hooi of voordroog open zodat de voedingselementen verder verteerd kunnen worden.

Wat we ook vaak zien is dat de darmwerking van een paard soms minder actief is door de makkelijke verteerbaarheid van vers gras. Of zijn de darmbacteriën door ziekte of koliek niet meer in de juiste verhoudingen aanwezig waardoor het paard rank tot mager wordt. Diarree wijst op een probleem in de darmflora. Het vergt in deze gevallen heel wat tijd en aanpassing vooraleer deze vertering weer op volle toeren draait én voldoende darmbacteriën optimaal hun werk kunnen doen om alle voedingsstoffen uit de voeding te halen.

Niet alleen darmproblemen zorgen voor onrust bij je paard, ook maagzweren is een sterk onderschat probleem! Wist je dat een Amerikaans onderzoek aantoonde dat tot 90% van de onderzochten paarden last had van maagzweren? Image titleOpti-Form is een wondermiddel!
Diarree, dunne mest, koliekgevoeligheid, moeilijk kauwen, vermageren, maagzweren, … allemaal problemen waar Opti-form dé oplossing is om het probleem intern aan te pakken en te voorkomen.

Opti-Form bestaat uit gedroogde en gesneden grassen, waaronder timothee, luzerne, kruiden en pre- en probiotica. Timothee is een grassoort met laag suikergehalte dat paarden heel lekker vinden. Opti-Form bevat evenmin melasse en is dus zeer geschikt voor suikergevoelige paarden. Prebiotica zorgen voor een ideale voedingsbodem voor de eigen darmbacteriën zodat zich “goed” voelen en hun “taak” kunnen uitvoeren. Probiotica zijn levende bacteriën of gisten (Saccharomyces cerevisea), die de taak van de darmbacteriën actief ondersteunen. Door Opti-Form toe te voegen aan het rantsoen zal de darmflora van je paard verbeteren waardoor hij alle voedingsstoffen uit zijn voedsel beter kan verteren en opnemen.

Het resultaat is een goed werkende spijsvertering met een goede mestvorming en een gezonder paard als gevolg. Het is een uitstekend wapen tegen kolieken. Het blijft uiteraard belangrijk om naast Opti-Form, kwalitatief hoogstaand hooi te geven samen met een aangepast krachtvoeder.
Image titleHoeveel Opti-Form geef ik mijn paard?
Meng preventief bij elke voederbeurt 0,5 kg – 1 kg Opti-form door het krachtvoer het hele jaar door. Het paard zal trager maar beter eten, wat de spijsvertering ten goede komt. Je paard gaat meer kauwbewegingen maken, minder schrokken en meer speeksel mengen met het voeder. Hierdoor daalt de kans op verstoring van de maagflora en ineens ook de kans op maagzweren. Als je paard langer bezig is met het opeten van het voeder, zal hij zich in de stal minder snel vervelen wat leidt tot een ontspannen paard op stal. Curatief mag 2 kg opti-form geven tot zelfs 3-4 kg indien er weinig hooi ter beschikking is.

De conclusie is duidelijk, Mijten stelde met haar Opti-Form een zeer uitgebalanceerd product samen op basis van Timothee, prebiotica en probiotica. Hiermee kan je je paard optimaal beschermen tegen darm- en maagproblemen. Nog niet overtuigd? Probeer het uit!
Chargement en cours
Chargement en cours