Tevreden Herbamix-fan Karen Bries verlaat LRV

Karen Bries is helemaal geen onbekende in het “LRV-wereldje”. Vanaf haar 6 jaar was zij lid bij de pony’s en wanneer ze 18 werd kwam ze bij rijvereniging Veerle bij de paarden terecht. Met haar beide paarden Apache en Don Diago begon ze onderaan de ladder. Ieder seizoen mocht Karen haar ambitie bijstellen: starten in midden, overgang naar zwaar, eerste wissels rijden tot een serietje om dan in 2018 op het nationaal kampioenschap LRV 2018 een ex aequo derde plaats te behalen in de hoogste dressuurreeks namelijk ZZ. Proficiat Karen! Een prestatie om trots op te zijn.

En nu wordt het nog eens tijd om die ambitie bij te stellen. Karen zegt de LRV vaarwel met nog een laatste deelname aan de Gouden Teugel tijdens Jumping Mechelen en bereidt zich voor op Prix-St-Georges.

Image title

Wanneer ik Karen tref op een mooie namiddag in de herfst, is zij druk in de weer op paardenfokkerij “Trichelhof” van haar ouders. Zij combineert dit werk met een halftijdse administratieve job. Er is zeker niet iedere dag tijd om haar paarden te trainen. Drie tot vier keer per week worden Apache en Don Diago getraind. Tussendoor moeten er nog wat jonge paarden getraind worden. Karen rijdt de paarden aan vanaf ze net zadelmak zijn. Dit was tevens zo bij Apache en Don Diago en zij werden ook gefokt op het Trichelhof. Apache en Don Diago zijn nu 13  en 14 jaar en helemaal klaar voor het “hogere” werk. Misschien herkennen sommige lezers Don Diago. Hij is immers op 2.5-jarige leeftijd ons fotomodel geweest voor de verzorgingsproducten van Vividerm.


Image title
Image title

Het rantsoen van Apache en Don Diago bestaat uit een combinatie van Herba-mix en Dressuur Plus. De keuze voor herba-mix komt ter preventie van koliek. Eén van Karen haar andere paarden had last van stinkende mest en problemen met de darmflora na een koliekoperatie. Herba-mix in combinatie met Opti-form pakte dit probleem aan. De specifieke energiebalans van de Dressuur Plus zorgt dan weer dat Apache en Don Diago hun krachtige inspanningen gedurende de hele proef kunnen volhouden. Het krachtvoer wordt op het Trichelhof steeds aangevuld met een scheutje lijnzaadolie. Tijdens de gure wintermaanden worden de paarden op het Trichelhof ’s avonds nog verwend met een schepje kruidenslobber. Daarnaast krijgen ze ad lib hooi ter beschikking of weidegang. Na de topprestatie worden ze dan ook nog eens beloond met Hippalgo horse snack. Je zou voor minder een tandje bijsteken!                                

Wij wensen Apache, Don Diago en Karen super veel succes met hun nieuwe uitdaging!


Image title

Foto’s: Mijten NV, privécollectie Karen Bries
Chargement en cours
Chargement en cours