Hippalgo Pro lijnzaad

Art nr. HA 021 03
Omschrijving
Darmtransit en glans: Pro lijnzaad 3 kg is een klein vetrijk donkerbruin zaadje van de vlasplant. De zaadhuid bevat slijmstoffen die in aanwezigheid van water sterk opzwellen. Het slijm heeft een verzachtende werking op het slijmvlies van het maagdarmkanaal doordat het een laagje aanbrengt op de
Em. 3 kg
Prijs
€ 11,15
prijs per Em. 3 kg
incl. BTW
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving

Darmtransit en glans: Pro lijnzaad 3 kg

is een klein vetrijk donkerbruin zaadje van de vlasplant. De zaadhuid bevat slijmstoffen die in aanwezigheid van water sterk opzwellen. Het slijm heeft een verzachtende werking op het slijmvlies van het maagdarmkanaal doordat het een laagje aanbrengt op de darmwand. Lijnzaad zorgt daarom voor een goede darmwerking, verbetert de spijsvertering, helpt paarden bij het ruien en geeft een mooie glanzende vacht. Van de plantaardige voedermiddelen voor paarden is lijnzaad de rijkste bron van omega-3-vetzuren (ca. 40-60%). Een aanvulling van omega-3-vetzuren is nodig ter bevordering van de balans tussen omega-3 en omega-6-vetzuren. Wanneer deze vetzuren in een goede verhouding aanwezig zijn, heeft dit een positief effect hebben op de huid, de vacht en het immuunsysteem. Lijnzaad kan echter blauwzuur bevatten. Deze stof is giftig maar verdwijnt bij het koken. Daarom moet gewoon lijnzaad steeds voorgekookt worden. Dit moet echter steeds vers gebeuren omdat de combinatie van vocht en temperatuur snel aanleiding geeft tot oxidatie en ranzigheid van de aanwezige vetten.

Hippalgo pro lijnzaad is reeds voorgekookt, gestabiliseerd en gekorreld. Hierdoor kan er geen oxidatie plaatsvinden en blijven alle goede eigenschappen behouden. Bovendien is het zo gemakkelijk toe te dienen.

Gebruik:
Paard: 100 tot 150 gram per dag
Pony: 50 tot 75 gram per dag
Gemengd met voer verstrekken
Beoordeling(en) (1)
  • Paard krijgt mooie vacht, wel erg duur
    Mijn 30 jarige paardje krijgt er een mooie vacht van en eet het zonder problemen graag. Het werkt ook een beetje voor zijn spijsvertering waar hij soms last van heeft. Echter in verhouding is een emmertje lijnzaad wel erg duur.
    Aan het laden
    Aan het laden