Hippalgo Opti-form

Art nr. VP 015 15
Omschrijving
Opti-form 14 kg ruwvoer met probiotica bestaat uit verschillende geselecteerde grassen zoals Timothy, planten, kruiden en levende gistbacteriën die de spijsvertering optimaal ondersteunen/herstellen en is melassevrij. De paarden kauwen ook langer, wat eveneens zorgt voor meer ontspanning in de stal.
zak 14 kg
Prijs
€ 18,05
prijs per zak 14 kg
incl. BTW
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving

Opti-form 14 kg

ruwvoer met probiotica bestaat uit verschillende geselecteerde grassen zoals Timothy, planten, kruiden en levende gistbacteriën die de spijsvertering optimaal ondersteunen/herstellen en is melassevrij. De paarden kauwen ook langer, wat eveneens zorgt voor meer ontspanning in de stal.

Optiform is extra aan te raden voor oudere paarden, vermagerde paarden en paarden met darmproblemen/diarree! Door deze verschillende grassen te snijden, te mengen met kruiden en levende gistbacteriën nemen paarden het traag op, wat leidt tot een ideale stofwisseling zonder overbelasting van het spijsverteringsstelsel. Bovendien zorgt de trage opname voor een ontspannen paard in de stal. Het meer en beter kauwen, komt de opname van alle voedingsstoffen ten goede. De gistbacteriën zorgen voor een gezonde en evenwichtige bacteriepopulatie in de darmen. Dagelijkse hoeveelheid te verdelen over meerdere voederbeurten:
 
1 à 2 kg Opti-form naast hooi en/of stro
3 à 4 kg Opti-form naast een weinig stro

Opti-form is een bijzonder ruwvoer dat niet duurder is in gebruik omdat het zorgt voor een totale opname, waar hooi vaak voor 10% in de stalbedding verdwijnt. Bovendien kan de krachtvoergift verminderd worden door de hoge voedingswaarde. Dit natuurlijk in functie van de te leveren prestaties. 


Beoordeling(en) (13)
 • Lekker spul
  Paard vindt het erg lekker. Aangezien er door tandproblemen bij het eten van biks en laag soep overblijft is dit een ideaal haksel om als " bodembedekker" te fungeren. Zo gaat alles op. Wel handig zou zijn toch wat meer lucht in de verpakking te laten, heb de grootste moeite met mijn artrosehanden toegang te krijgen zo vast is het geperst.
 • Super
  Wij voeren het al jaren aan onze paarden en zijn zeer tevreden. De paarden vinden het heerlijk en melasse vrij!
 • Opti form
  Op aanraden van jullie ben ik dit mijn paard gaan geven. Mijn paard is er enorme fan desondanks hij nogal kieskeurig is. Om al een verschil te merken qua gewicht, is het nog te vroeg om daarover te beoordelen aangezien hij nog maar enkele dagen deze voeding krijgt, maar ik heb er wel een positief gevoel bij.
 • Extra structuur
  Mijn paard is insuline resistent en voor toch wat extra ondersteuning van haar darmwerking geef ik dit gemengd onder haar ZERO brok. Ze lust het heel graag en de mest ziet er ook zeer goed uit. Zeer fijn product met uitstekende prijs kwaliteit!
 • Super
  Ook hier een supertevreden eter van jullie Hippalgo Opti-form. Mijn baasje zei dat ik wat magertjes werd en ik kon niet goed aankomen. Ik ben tenslotte ook al 24 jaar maar zo voel ik me nog niet hoor. Ik heb al 2 zakken op en begin nu aan mijn derde. En waarrempel....ik ben wat gegroeid! Ik voel mij fit en kan beter meekomen met de jonkies van stal. Mijn vriendinnetje pikt soms ook wat uit mijn zak maar dat mag. Zij vindt het vooral heel lekker....
 • prima aanvulling voor koliekgevoelige paard
  14 jaar geleden werd mijn paard geopereerd van een milt-nierband. Sindsdien is hij super gevoelig voor (gas)koliek en heeft een vertraagde darmwerking waardoor zijn mest te droog is. Krachtvoer en suiker zijn te vermijden. Deze aanvulling verdraagt hij perfect en vindt hij heel lekker. Ik geef dit elke winter bij als hij geen gras heeft.
 • Opti form
  Ik vind de opti form een super grasmix juist omdat er geen melasse in zit. ik ben super tevreden en bestel het nu voor de 3 de x. Uitleg op horse event gehad en toen dit product geprobeerd. Paard is er super blij mee en krijgt het elke dag bij het voer doet er dan lekker langer over. Super tevreden klant
 • Super product
  Mijn shetlanders hadden regelmatig last van dunnere mest. Nadat ik van alles al geprobeerd had kwam ik via een paardencoach collega bij jullie terecht. Ik ben dagelijks de pro lijnzaad gaan voeren en meerdere keren per dag de opti-form. En ik ben zo verrast van de verandering die dit teweeg heeft gebracht. Na ongeveer 2 weken werd de mest gedeeltelijk steeds vaster, en na nog een aantal weken zijn het nu grotendeels vaste mestballen. Ook geeft de opti-form een beter verzadigd gevoel, voorheen bleven ze op zoek naar sprietjes gras of hooi, alsof ze nooit genoeg hadden. Nu is dit veel minder en vind ik ze meer rust uitstralen. Ik had het in eerste instantie voor mijn shetlanders gekocht maar mijn fries van 27 vindt het ook ontzettend lekker. Ze hebben het allemaal zo graag, heel mooi om hun zo te zien genieten met eten. Daarnaast heb ik fijne tips, uitleg en adviezen van Marian gekregen. Erg waardevol! Dank jullie wel allemaal! Groetjes van een tevreden kudde. Boy, Floor, Bas en van Yolanda
 • Tegen diaree en mestwater bij oud paard
  Mijn paard van 28 jaar had veel last van slappe mest en veel mestwater, de hele dag door vieze natte billen en achterbenen, en hij viel erg veel af. Ik ben optiform gaan voeren samen met ontsuikerde bietenpulp, en daarnaast, zijn de brokken en hooi ( laat ik analyseren) ook laag in suiker, sinds ik dit zo ben gaan voeren, kreeg hij binnen 2 weken weer normale mooie vaste mestballen, en na een paar maanden is hij weer mooi op gewicht! Eindelijk iets wat heel goed werkt, want ik had al heel veel geprobeerd. Groetjes Yvonne
 • Betrouwbaar product
  Mijn paard had last van diarree en omdat dit me aangeraden werd, besloot ik het te proberen. Ik geef het nu een maand en mijn paard eet het niet alleen supergraag, ook is zijn mest veel vaster geworden.
 • Goed product
  Ik vind het een mooi product paard lust het ook graag, maar het zit wel redelijk vast in de verpakking dat ik het er bijna niet uit krijg.
 • Opti form tegen diarree bij pony
  Op Horse Event zag ik jullie stand. Op dat moment hadden wij een pony die al langere tijd flink aan de diarree was. Toen ik het label van Optiform zag dacht ik: "Laat ik dat eens proberen" Zo gezegd zo gedaan en met een verrrassend resultaat: binnen een paar dagen was de diarree helemaal over en ging de pony er gezonder uitzien en begon haar bespiering zich duidelijk te herstellen! Lammert Haanstra
 • Resultaat na 1 maand is verbluffend
  Wij hebben op 7 december jl contact gehad over de Hippalgo body builder in combinatie met de optiform. Ik wilde even laten weten dat, na krap een maand, het resultaat verbluffend is! 😊 Mijn paard was ziek geweest (serieuze bloedworminfectie), at zn hooi niet altijd goed, was veel te mager en de bespiering op zn achterhand was zo goed als verdwenen. Deze week is mijn veearts langs geweest, die had hem ongeveer 3 maanden niet gezien. Hij was verrast door de verbetering en dacht dat het paard al zeker 60 kg was aangekomen! Hoe blij kun je zijn 😃
  Aan het laden
  Aan het laden