Paardenvoer, kippenvoer, vogelvoer van hoge kwaliteit zonder kunstmatige toevoegingen van Mijten diervoeders

Mijten diervoeders is producent van vele soorten dierenvoeding zoals paardenvoer, kippenvoer vogelvoer, schapenvoer, konijnenvoer, en rundveevoer. Mijten heeft voor bijna ieder dier een natuurgeoriënteerde voeding samengesteld. Zo worden er geen kunstmatige of chemische kleur-, geur- of bewaarstoffen toegevoegd aan onze voeders, zoals het paardenvoer. Zuivere plantaardige grondstoffen staan centraal voor een kwalitatieve en complete voeding met gezonde en sterke dieren als gevolg.

Wat eten paarden, het paardenvoer

Het rantsoen of eten van een paard bestaat uit een deel ruwvoer en een deel krachtvoer.

Er zijn diverse ruwvoeders zoals hooi, voordroog, kuil en vers gras. Het beste ruwvoer voor een paard is kwalitatief hooi, 100% stofvrij en een droog product zoals Opti-pack Hooi Verpakt

Het krachtvoer kan bestaan uit een paardenmuesli of paardenbrokken ook wel  paardenbiks genoemd. Er zijn verschillen tussen paardenmuesli en paardenbrokken.  Muesli’s hebben de volgende voordelen

  • Meer kauwbewegingen zorgen voor betere speekselaanmaak
  • Meer prikkelingen van de darmen zorgen voor betere spijsvertering
  • Minder melasse
  • Smakelijker
  • Meer volume
  • Zien wat je voert
  • Volledig (kracht)voer

Gezondheid paard

Er is vaak een relatie tussen voeding van het paard en diverse voorkomende aandoeningen bij paarden zoals hoefbevangenheid, maagzweer, en zomereczeem. Een goed voermanagement kan veel van deze aandoeningen voorkomen en/of verminderen. 

Mijten paardenvoeders, de kracht van een paard schuilt in zijn voeding. Puur de paardenkracht uit de natuur en breng de natuur in de stal! Dat was het doel bij de ontwikkeling van ons gamma paardenvoeders. Een paard voelt zich beter bij een goed uitgebalanceerde voeding. Dat wil zeggen: bij een voeding die zeer nauw aanleunt bij datgene vanuit zijn natuurlijk milieu. Voeders van verkeerde, niet evenwichtige samenstellingen hebben directe gevolgen op de gezondheid en prestaties van uw paard. Daarom moet elke voeding volledig uitgebalanceerd zijn. Ver doorgedreven onderzoek en ontwikkeling, gesteund op meer dan zeventig jaar ervaring, hebben geleid tot een unieke samenstelling die meer dan uitnodigend is voor uw paard. Een eetfestijn om van te smullen, dat tevens rijk is aan voedingselementen, mineralen, vitamines en sporenelementen.
Kortom, een volledig voeder dat alles bevat om uw paard innerlijk tevreden te maken.
Al onze mengelingen zijn constant samengesteld uit met zorg geselecteerde natuurlijke grondstoffen, die een smakelijk buffet vormen voor elk paard. Ook voor dat van u!

Al onze grondstoffen worden met de grootste nauwkeurigheid geselecteerd en volgens een eigen ontwikkeld fabricatieproces geproduceerd. Hierbij besteden wij bijzonder veel aandacht aan de waardevolle afwerking van onze paardenvoeders. Alleen op die manier kunnen wij de natuurlijke voedingselementen maximaal benutten.

Door zijn rijke en veelzijdige samenstelling bekomen wij paardenvoer met een uitzonderlijk hoge opneembaarheid van alle fysiologische voedingstoffen. Dit zorgt voor een minimale belasting van het spijsverteringstelsel van het paard. Verder vermijden wij chemische of technische toevoegingen van bewaarmiddelen en geur- of kleurstoffen.


Strooibuffet
Zak 20 kg
Paarden-diner
Zak 20 kg
Graanmix Gezond
Zak 20 kg
Laden
Laden