Prima Spelt Wit

Item No. OB 280 05
0 reviews Write a review
Prima Spelt Wit 5 kg   zorgt voor een licht verteerbaar brood met fijne spelt Recept voor broodbakmachine  (1 brood van 500 à 600 g)  Meng 160 g Prima Spelt Wit, 340 g Prima Wit, 8 g verse gist (of 4 g droge gist), 1 klontje boter of scheutje olie, 2 tl zout, 1 el suiker en 300 ml lauw water. Let
This product cannot be ordered at the moment.
Description

Prima Spelt Wit 5 kg  

zorgt voor een licht verteerbaar brood met fijne spelt

Recept voor broodbakmachine (1 brood van 500 à 600 g) 
  1. Meng 160 g Prima Spelt Wit, 340 g Prima Wit, 8 g verse gist (of 4 g droge gist), 1 klontje boter of scheutje olie, 2 tl zout, 1 el suiker en 300 ml lauw water. Let wel: gist en zout verdragen elkaar niet. Meng dus eerst het zout door de bloem en voeg de gist als laatste ingrediënt toe.   
  2. Kies vervolgens voor een programma van 2 à 4 uur.  
Recept voor traditionele oven (2 broden van 400 g)
  1. Meng 250 g Prima Spelt Wit, 250 g Prima Wit en 10 g zout. Maak een kuiltje in het midden en voeg 320 ml water en 15 g verse gist (of 8 g droge gist) toe. Kneed vanuit het midden naar buiten tot een soepel deeg tot al het vocht is opgenomen. Het is heel belangrijk om deze volgorde te hanteren omdat gist en zout elkaar niet verdragen.  
  2. Verdeel het deeg in twee stukken en vorm een bol door het deeg over het werkblad te rollen als een bal.  
  3. Laat 30 minuten rijzen.  
  4. Bol het deeg weer op en laat 60 minuten rijzen in een ingevette bakvorm.  
  5. Verwarm de oven op 220°C. Verlaag de temperatuur naar 180°C zodra de oven voorverwarmd is en bak het deeg gedurende 25 minuten.  
Reviews (0)
There are no reviews yet.
    Loading
    Loading