SCHAPENMENGELING

Schapen zijn herkauwers, dwz. Dat ze steeds een minimum aan ruwvoeders moeten opnemen.
Ongeveer de helft van de drogestof opname moet bestaan uit struktuurhoudende ruwvoeders. Hooi en stro zijn het meest aangewezen ruwvoeder voor schapen. Maar ook voederbieten, voordroog en kuilmaïs zijn volwaardige ruwvoeders.
Aardappelen zijn echter minder aan te raden.
Maar elk ruwvoederrantsoen heeft zijn tekortkomingen. Dit onevenwicht dient aangevuld te worden met een uitgebalanceerd krachtvoeder en dit in functie van de behoeften en de conditie van het schaap.
Om de vruchtbaarheid te bevorderen geeft u het dier in de weide dagelijks 250 tot 500 gr. Schapenmengeling en dit 1 maand vóór het toelaten van de ram.
Na de dekking verstrekt u max. 250 gr. Per dier per dag en dit in functie van het ruwvoederrantsoen.
Zorg er echter wel voor dat de ooien de eerste 4 weken na het dekken geen gewicht verliezen om zo de embryonale sterfte in te perken.
Ook de laatste 2 maanden van de dracht zijn zeer belangrijk. Ondervoeding in dit stadium leidt tot minder en vooral zwakkere lammeren. Melkziekte en problemen bij het werpen zijn dan weer het gevolg van overvoeding.
Aangezien de voederbehoefte sterk varieert volgens het aantal gedragen lammeren is het zogenaamde oog van de meester zeer belangrijk.

Gebruik

De energie en eiwitbehoeften stijgen na het lammeren. De krachtvoergift dient dan ook verhoogt te worden tot 1 à 1,1250 kg per dag en dit gedurende 4 weken.
Vooral ooien met twee of meer lammeren dienen extra gevoederd te worden.
Om jonge lammeren snel te laten groeien is het aangewezen om steeds een kleine hoeveelheid krachtvoeder te verstrekken.
Ook bij het afmesten van paaslammeren is dit onmisbaar.
Mijten schapen mengeling is een zeer smakelijk uitgebalanceerd voeder voor schapen en lammeren . Deze mix is opgebouwd uit geselecteerde grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit aangevuld met de nodige mineralen en vitamines .
Waarom een mengeling i.p.v. korrels?
Een mengeling wordt veel trager opgenomen waardoor de benuttiging van de voedingselementen een stuk hoger ligt .
Bovendien is een mengeling veel smakelijker .

Verpakking

20 kg

 
 
4 %