Historiek Mijten

MIJTEN, meer dan 70 jaar ten dienste van mens en dier

In 1938 kocht Louis Mijten de plaatselijke maalderij in Schoonderbuken, een klein en zeer landelijk dorpje in de nabijheid van Scherpenheuvel.

Hij had bij de oprichting slechts één doel voor ogen: een kwalitatief voeder produceren. Daarenboven stond hij zijn klanten met raad en daad bij. Hij wou meer dan een verkoper alleen zijn, hij zou zijn kennis en kunde ten dienste stellen van zijn klanten en hun dieren.

Dit doel staat heden nog steeds centraal. 3 generaties Mijten hebben op basis van meer dan 70 jaar ervaring een ganse waaier van uitgebalanceerde voeders ontwikkeld, op maat van de behoeftes van uw dier.

Voor elk dierensoort werd er een natuurgeoriënteerde voeding samengesteld. Daarom gaat er tijdens het ganse productieproces bijzonder veel aandacht naar de productenzorg met het maximaal behoud van hun natuurlijke voedingselementen en eigenschappen. Zo worden er dan ook geen kunstmatige of chemische kleur-, geur- of bewaarstoffen toegevoegd aan onze voeders. Zuivere plantaardige grondstoffen staan centraal voor een complete voeding met gezonde en sterke dieren als gevolg.

Mijten biedt zowel de hobby– als de professionele dierenliefhebber, een totaal assortiment van voeders en natuurlijke supplementen voor een optimale gezondheid en topprestaties van uw dier !

Indien u vragen heeft of vrijblijvend een aangepast voedingsadvies wenst, aarzel niet om ons te contacteren !

Het Mijten Team